به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، ايران اخيرا ميزبان کنفرانسي با موضوع «هاليووديسم» در تهران بود که با حضور گروههاي بين المللي فعالان، شخصيت هاي ديني، فيلم سازان، سياستمداران برگزار شد و محور آن بحث درباره ايدئولوژي فيلمهاي هاليوودي بود.
بسياري از شرکت کنندگان در اين کنفرانس به صورت خاص به بحث درباره فيلم هايي مانند «آرگو» که يک فيلم ضد ايراني با دستور کار اسلام هراسي بود و اخيرا برنده جايزه اسکار نيز شد، پرداختند.
يکي از شرکت کنندگان در اين کنفرانس که حضورش بسيار تعجب آور بود، چهره اي به نام «مايک گراول» سناتور دو دوره قبل ايالت «آلاسکا» آمريکا بود که در انتخابات مقدماتي رياست جمهوري سال ???? ميلادي ميان حزب دموکرات شرکت داشت و بيشتر شهرت وي به دليل افشاي اسناد وزارت دفاع آمريکا (پنتاگون) است.
گراول از زماني که سياستهاي انتخاباتي را ترک کرد، در حمايت از پايگاه افشا گرانه اسناد محرمانه آمريکا موسوم به «ويکي ليکس» سخنراني داشته و خواستار تحقيقات جديد درباره حملات تروريستي ?? سپتامبر شده است.
بر اساس نوشته روزنامه آمريکايي «نيويورک تايمز»، اين سناتور سابق آمريکا در کنفرانس هاليووديسم اينطور استدلال کرده است که بحث درباره راه هاي صنعت سينماي آمريکا براي به تصوير کشيدن ايران به منظور جلوگيري از به راه افتادن يک جنگ احمقانه، اساسي است.
مجله آمريکايي «فارين پالسي» اخيرا در تماسي تلفني با اين چهره آمريکايي ?? ساله که در کاليفرنيا زندگي مي کند، گزارشي از برداشت هاي او از سفرش به تهران تهيه کرده است که در ادامه ارائه مي گردد:
* برگزاري سومين کنفرانس هاليووديسم؛ بهانه حضور سناتور سابق آمريکا در تهران
گراول در پاسخ به اين سوال که چه کسي از او براي حضور در کنفرانس هاليووديسم ايران دعوت کرده و چگونگي اين دعوت، اينطور پاسخ داده است که: من مدت ها بود که به فکر رفتن به تهران بودم. من ?? سال پيش زماني که در سنا فعاليت داشتم به مدت چندين روز در تهران بودم و بنابراين، اميدوار بودم که بتوانم در آنجا سخنراني داشته باشم اما خودم به تنهايي استطاعت انجام چنين سفرهايي را در صورتي که بودجه آنها تامين نمي شد، نداشتم. بنابراين، آنچه اتفاق افتاد و بدون اطلاع من نيز بود، برگزاري سومين کنفرانس هاليووديسم بود.
اين سناتور سابق آمريکايي در ادامه اعلام کرد که فردي به نام «کوين برت» استاد سابق دانشگاه «ويسکانسين» و محقق حادثه ?? سپتامبر که گراول در برنامه هاي تلويزيوني و راديويي او غالبا سخنراني داشته است، به مقامات ايران پيشنهاد مي کند که گراول را براي حضور در اين کنفرانس دعوت کنند.
خبرنگار نشريه فارين پالسي در ادامه با اشاره به اينکه بسياري از شرکت کنندگان در کنفرانس هاليووديسم تهران اينطور استدلال کرده اند که انگيزه ساخت فيلم هاي هاليوودي مانند آرگو تامين برخي از دستور کارهاي ضد ايرائي و تحت حمايت اسرائيل بوده است، نظر گراول را در اين باره پرسيد.
* فيلمهاي هاليوددي در حال تباه کردن فرهنگ انساني در سراسر جهان است
اين شخصيت آمريکايي با اشاره به علاقه شديدش به فيلم گفت که: ايراني ها در عمل يک ديدگاه مذهبي دارند و احساس مي کنند که برخي از افراط گرايي هاي هاليوود فرهنگ انساني را در سراسر جهان به تباهي کشانده اند و به همين دليل است که تلاش مي کنند تا چنين کنفرانس هايي داشته باشند.
گراول ادامه داد: ايراني ها مي خواهند تلاش کنند تا ببينند آيا مي توانند جايگزيني براي هاليووديسم ايجاد کنند يا نه و من فکر ميکنم که آنها مي توانند در عرصه فيلم هاي خود تاثير گذار باشند. بخشي از اين روش اين بود که ايراني ها به عنوان بخشي از اين کنفرانس، دو و يا شايد ?? و يا تعداد بيشتري فيلم به ما دادند تا تماشا کنيم و بنابراين، من اين کار را انجام مي دهم تا ببينم آنها چقدر واقع گرا هستند.
* تحريمها ايران را کاملا مستقل کرده است/ رونق تهران مانند يک شهر طبيعي است
گزارشگر فارين پالسي در ادامه درباره برداشت هاي کلي گراول از ايران پرسيد که وي پاسخ داد: من نمي توانم به شما بگويم که مردم ايران چقدر صميمانه برخورد مي کنند و چقدر اهل بخشش و با ملاحظه هستند و چيزي که براي من بسيار تعجب آور بود اين است که اگر شما رسانه هاي آمريکا را دنبال کنيد، اينطور فکر مي کنيد که ايراني ها در وضعيت بدي قرار دارند اما من به شما مي گويم که ترديدي نيست که تحريم ها موجب ناراحتي مي شوند اما در بلند مدت بهترين اتفاقي هستند که براي ايران افتاده است.
گراول گفت: تحريم ها ايران را به طور کلي مستقل ساخته است و آنها را وادار کرده تا فعاليت اقتصادي خود را دروني کنند. ما حدود ?? مايل داخل پايتخت ايران، جائي که يک بزرگراه عالي در حال ساخته شدن است، حرکت کرديم. من به شما مي گويم که تهران يک محل کار شگفت انگيز بود. بنابراين اين شهر مانند يک شهري بود که کاملا طبيعي رونق داشت. تهران رفاه داشت و شما مي توانيد اين موضوع را از روي ترافيک شهري بفهميد.
مايک گراول
* ايراني ها همان کاري را انجام مي دهند که يک کشور در حال توسعه مشغول انجام آن است
اين سناتور سابق آمريکايي افزود: معماري ها بي نهايت جذاب و خيره کننده بود و آنچه که در ايران اتفاق افتاده، اين است که اين کشور وادار شده است تا مستقل شود و اين دقيقا همان چيزي است که يک کشور در حال توسعه انجام مي دهد. شما مجبوريد کالاهاي داخلي توليد کنيد و بعد از آن، اين کالاها را به صورت کاملا رقابتي صادر کنيد زيرا ارزش پول شما کم شده و اين همان چيزي است که در ايران در جريان است.
* آمريکا نميداند که تحريمها عليه ايران، نتيجه معکوس دارد
گراول گفت: من فکر نميکنم که آمريکا از اين موضوع آگاهي داشته باشد که کاري که در حال انجام آن با ايران به بهانه رسيدن به يک راه حل در آن گوشه جهان است، نتيجه معکوس داشته باشد.
* تحريمها غيرقانوني هستند/ عربستان سعودي را تحريم کنيد نه ايران را
خبرنگار فارين پالسي در ادامه از تفکر گراول درباره اجتناب ناپذيري جنگ ميان آمريکا و ايران پرسيد که اين سناتور سابق آمريکايي اينطور پاسخ داد که از ديدگاه او تحمل مردم آمريکا در برابر تهاجم به ايران بيشتر از ?? روز طول نخواهد کشيد اما سياستمداران فکر مي کنند که مي توانند هر کاري را مي خواهند، انجام دهند.
گراول افزود: اجازه دهيد اظهارات خود را تکميل کنم. تحريم ها غيرقانوني هستند و من نمي دانم که ايران چه کاري کرده است که مجوز اعمال اين تحريم ها عليه آنها داده شده است. اگر شما مي خواهيد کسي را تحريم کنيد، عربستان سعودي که وهابيت و نفرت از امت ها را پرورش مي دهد، را تحريم کنيد. اين رويکرد شيعه نيست. شيعه بخش بسيار سودمند اسلام است و آيت الله خامنه اي به معناي واقعي کلمه رهبر مذهبي بانفوذ تمام شيعيان جهان است.
* دولت اوباما در قبال ايران به شدت ريا ميکند/ ايرانيها به دنبال بمب اتم نيستند
خبرنگار فارين پالسي در ادامه مصاحبه تلفني خود، ديدگاه گراول را درباره اظهارات علني دولت «باراک اوباما» رئيس جمهوري آمريکا در رابطه با جلوگيري از وقوع جنگ با ايران پرسيد که اين چهره آمريکايي در پاسخ با اشاره به اينکه به سخنان اوباما در اين باره باور ندارد، گفت: من فکر مي کنم که متاسفانه از جانب دولت اوباما رياکاري عظيمي وجود دارد. امام خامنه اي بسيار واضح اعلام کرده است که ايراني ها به دنبال به دست آوردن بمب نيستند زيرا قرآن به آنها اجازه اين کار را نمي دهد.
گراول گفت: امام خامنه اي رهبر کشور ايران و رهبر روحاني تمام شيعيان جهان است و در بيانيه اي اعلام کرده است که قرآن وجود بمب اتم را تحمل نمي کند. اکنون، اگر شما به ظاهر نگاهي بيندازيد، مي بينيد که چيزهاي زيادي هستند که کمي مسخره به نظر مي آيند. مانند زماني که رئيس جمهور آمريکا مي گويد: «خب ما اکنون يک خط قرمز تعيين کرده ايم و شما نمي توانيد از آن عبور کنيد».
اين سناتور سابق آمريکايي افزود: ايراني ها نمي خواهند از خط قرمزي عبور کنند، آنها اين نکته را پيشتر مکررا گفته اند. هيچ برآورد اطلاعاتي مبني بر اينکه نشان دهند ايراني ها دنبال بمب هستند نيز به هيچ وجه وجود ندارد.
خبرنگار فارين پالسي از گراول پرسيد که آيا او در ملاقات با مقامات ايران شاهد استقبال آنها از ديدگاه هاي مخالف بود يا خير، که گراول در پاسخ اينطور گفت: بله. آنها داراي افکار خيلي بازي هستند زيرا مي دانند که نبايد کورکورانه عمل کنند.
* تعريف سناتور سابق آمريکا از الگوي سياست و نظام ديني ايران
اين شخصيت آمريکايي گفت: چيزي که مرا مجذوب خود کرده اين بود که من در طول ?? تا ?? سال گذشته توجه خود را روي ساختار دولت ايران و چگونگي تلاش شان در جامعه براي حاکميت بر خودشان متمرکز کردم و به دنبال الگو بودم مانند الگوي سوئيس براي دموکراسي مستقيم. اما ايراني ها يک الگوي جالب دارند. آنها نظامي سياسي و يک حکومت ديني دارند و به نظر مي رسد که کارآمد نيز بوده است.
گراول افزود: اکنون تمام آن چيزي که مي توانم به شما بگويم اين است که دليلي براي ترس وجود ندارد و آنچه ما بايد انجام دهيم، تشويق مدل هايي مانند مدل ايران است تا ببينيم چطور فعاليت مي کنند و چه سهمي در کمک به دولت دارند.
* آمريکا بايد از الگوي سياسي ايران درس بگيرد
خبرنگار فارين پالسي در انتهاي مصاحبه خود با گراول، از وي پرسيد که آيا از نظر او آمريکايي ها مي توانند از الگوي سياسي ايران درس بگيرند يا خير، که گراول در پاسخ گفت: بله من فکر مي کنم که ما مي توانيم. در چندين نشست من مجبور بودم بنشينم و به فکر فرو بروم در حالي که ايراني ها نماز مي خواندند و دعا مي کردند. اين امر حاوي يک پيام براي ماست. ايراني ها يک کشور موفق دارند و هيچ شکي در اين باره وجود ندارد. آنها يک کشور بسيار موفقند و در حال رنج بردن از نتيجه بي عدالتي هاي ما هستند.(افکار)